Veilig en deskundig

Mevr. Prahl-AndersenDeze website wordt onderhouden door de SBO, de Stichting ter Bevordering van de Orthodontie. De stichting staat garant voor onafhankelijke en betrouwbare informatie voor iedereen die een beugel nodig heeft.
De SBO is opgericht door professor emeritus dr. B. Prahl-
Andersen. Op het gebied van de orthodontie is zij ‘leraar van de leraren’. Tijdens haar carrière heeft ze onnoemelijk veel orthodontisten opgeleid bij ACTA, de tandartsenopleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.  Ze was daarnaast prominent betrokken bij de schisisteams in Amsterdam en Rotterdam. Vrijwel iedereen die qua orthodontie iets voorstelt in binnen- en buitenland kent haar. Al in 1984 vond ze het heel belangrijk dat er onafhankelijke voorlichting kwam voor patiënten die een beugel nodig hebben. Daarom richtte ze de SBO op.

Het doel van de stichting

De stichting ondersteunt projecten die de orthodontische wetenschap, de positie en de kwaliteit van de orthodontie en de orthodontische behandelingen van patiënten bevorderen. Deze website levert daaraan een belangrijke bijdrage. Al sinds 1993 geeft beugel.nl via internet voorlichting aan mensen die een beugel krijgen.
De stichting geeft daarnaast ook voorlichtingsfolders voor patiënten uit. Bij veel orthodontisten en tandartsen in Nederland kan je die folders vinden. Op deze pagina staat meer informatie over de beschikbare folders

Bij de website wordt samengewerkt met de overkoepelende vereniging van orthodontisten (NvvO). Alles bij elkaar zorgt het er voor dat de informatie die je hier vindt goed en betrouwbaar en up-to-date is.